MEDITERANSKA ARHITEKTURA

ZV Design

ORIGINALNI RUČNI RADOVI

U Virpazaru na Skadarskom jezeru dominira ljepotom konoba Badanj. Stogodišnjoj kući smo dali novi izgled. Ispod nje prokopan novi prostor do kog vode autentične stepenice i tradicionalna je konoba. Sva u kamenu.


Unutra je etno postavka predmeta iz života stanovnika toga kraja. Iz nje se izlazi na šetalište i donju baštu restorana koji je na dva nivoa.


Donji nivo je ispod prepoznatljivog kamenog mosta. Gornja bašta je dijelom natkrivena konstrukcijom a ostatak je ispod krošnji platana. Popločana kamenom i uređena zelenilom. Restoranski dio je kombinovan kamenom, drvetom, gredama i grubo malterisanim zidovima. Predprostor razdvaja toalete od sale. Sa plafona modifikovani kolski točak obasjava svjećama. Na zidovima su rustične lampe, motivi okolne prirode i karakteristični suveniri.

Stolovi i stolice su klasika od drveta. Karirane zavjese i stonjaci upotpunjuju stil. Odbačeni balkon sa Peraštanske palate nastavio je ovdje “život”. Sa njega je divan pogled na jezero. Udubljenja u zidu oivičena su starim gredama. Grede su i na plafonu. Unutar i van konnobe su razni komadi kamene plastike. Većina ispunjena cvijećem. Žardinjere su postali: razne bačve, kazani i sudovi. Do konobe se može i doploviti rukavcem Crmnice. Za tu su namjenu napravljeni vezovi.