MEDITERANSKA ARHITEKTURA

ZV Design

ORIGINALNI RUČNI RADOVI

Hotel Conte

Baroknu peraštansku palatu čuvenog kapetana Martinovića iz 1630 godine sadašnji vlasnik pretvorio je u hotel. Ulazi se s' trga, mora i iz stražnje ulice, odakle stepenice vode spratovima s apartmanima. Velika zasvođena prostorija je postala restoran. Lusteri i detalji su od kovanog gvožđa.

Umjetničke slike sa motivima Perasta i Boke krase zidove. Grafički osmišljena dugačka platna su čitavom dužinom bočnih strana.

Otvori u zidovima restoranskog dijela pokazuju ružu vjetrova. U tim su otvorima metalne rustične ploče. Na pločama strane svijeta i azimute označuju slova od nizova rupa, koje iza sebe kriju lampe. Kada se lampe upale dobija se lijep svjetlosni efekat .

Na ulazu u baštu s mora, na staroj dasci prikovanoj između drvenih greda , je reklama “hotel Conte”, od ručno rađenih metalnih slova . Barski dio, dograđen je savremenim materijalima a onda „obučen“starom opekom i gredama sa rušenih kuća u okruženju.

Nedostajući komadi kamena zamijenjeni su sličnima od bračkog ili korčulanskog. Isklesane su konzole da nose grede u prostorijama. Sačuvane su puškarnice.

Ljetnja bašta pod krevetom od drvenih greda otvorena je prema moru i ograđena zidom i žardinjerama sa zelenilom.

Druga, bočna, bašta, ka trgu, ima manje dekorativne opreme jer okolna barokna arhitektura više je nego dovoljna.

Kovana ograda spratnog balkona i stepenica podsjeća na nekadašnju formu.