MEDITERANSKA ARHITEKTURA

ZV Design

ORIGINALNI RUČNI RADOVI

Gastro bar Piazza

Na Petrovačkom šetalištu, u jedinom „grozdu“ kuća sa pješčane strane (k' moru), jedna kuća je renoviranjem u prizemlju postala ugostiteljski objekat, a na spratovima je dobila apartmane.

Vremešna kamena vila očišćena je od starog maltera i naknadno dodatih betona i metala (čime je bila naružena). Svi otvori na kući su dobili nove elemente u maniru izvorne arhitekture dijela Paštrovačkog primorja. Prozori, vrata, simsevi, poklopne ploče, stepenici ... Krov kuće zamijenjen je, dijelom i otvoren. Drvenu pergolu nose namjenski klesani kameni stubovi. Oblikom kopiranim s jedne Peraške vile. Sa terase pogled puca na ostrvo Katič.
prijeprijeposlijeposlijePo spratovima su u rustičnom ambijentu odrađeni apartmani različitih površina. Na spratu je recepcija u kojoj je rustični dizajn po želji vlasnika kombinovan sa savremenim trendovima. Do nje toalet za goste lokala u izrazitom “industry” stilu koji se provlači kroz Gastro bar na prizemlju.
Otvoren je sa ulice veliki kameni volt, nadvijen nad čitavim pročeljem. Od njega se ka ulici pruža nastrešnica od starih greda, metala i stakla, sa simbolima vjetrova tog dijela primorja.
Stanislav 01Maestro StanislavUrađena je pizza peć na drva, izgledom i stilom povezana sa ostatkom lokala. Karakteristični elementi: kamen, stara opeka, drvo i metal.

Za neobičnu stilizaciju zadužen je Stanislav Nikićević. Iscrtao je i oživio brojne površine, a uzgred je trodimenzionalno odradio simboliku postojeće kuhinje, oblicima koji se iz kuhinje poslužuju gostima.
Prostor za goste odvojen je vitrinama od kuhinjskog dijela. Otvoren je za posmatranje, takođe je obložen i iscrtan.
„Gastro bar Piazza“ je perfektno uklopljena priča koja arhitekturu, turizam i hedonizam povezuje na originalan način.