MEDITERANSKA ARHITEKTURA

ZV Design

ORIGINALNI RUČNI RADOVI

Bakina kuća

Davnašnja želja vlasnika ovog restorana bila je samo ime, sve ostalo prepušteno je meni. Poslovni prostor u kome je bio auto salon poslije "upada" moje ekipe poprimio je potpuno drugačiji izgled.

Veliki prazan prostor izdijelio sam dvostrukom arkadom na stubovima od kamena i opeke. Evocira na nekadašnji Dukljanski akvadukt (nestao tokom vijekova). Među stubovima na jakim gredama je postavljen daščani plafon. Zidovi su početi drvenom opšivkom do jedne visine odakle se nastavljaju travertino tehnikom.

Ukrašeni su drvenim okvirima sa prijatnim motivima i lampama koje ih osvetljavaju. Lampe su postavljene i po stubovima a sa plafona vise lusteri. Nad-šank je osvijetljen takođe iz iste kolekcije. Šank, ispod, je od kamena. Na njemu, i iznad, smještene su u posebnim držačima flaše vina. Po zidovima su i stare "kredence" namjenski rađene u rustiko-bež boji a okolo su slične stolice, stolovi i ostatak mobilijara. Podovi su kombinacija hrasta i kamena kao i stepenici ka kuhinji.

Unutrašnja vrata su ofarbana kao namještaj. Ulaz u restoran od nekadašnje aluminijske bravarije posebnim tretmanom i kombinovanjem metala i drveta dobio je drugačiji izgled. Iznad je ispisano ime restorana. Ispred je ljetnja bašta i u toku sezone široka otvorena vrata čine prostor jednom cjelinom.