MEDITERANSKA ARHITEKTURA

ZV Design

ORIGINALNI RUČNI RADOVI

Lupo di Mare

Riblji restoran Lupo di Mare u centru Podgorice, nastao je preuređenjem prodavnice satova. Kompletno je porušen iznutra. Čine ga dva nivoa povezana stepeništem i natkrivena bašta ispred.

Mediteranski ambijent dominira. Kamen, drvo, kovano gvoždje, svijetle fuge, rustiko-bež kolorit, daske, grede i travertino skladno su povezani. Osvetljen je biranim proizvodima firme Aldo Bernardi kao i rustičnim prekidačima i elektro instalacijom.

Stolovi, stolice, “kredence” i ostali mobilijar od drveta su jednako ofarbani. Predprostor toaleta od starih greda popločan je kamenom kao nekad krovovi. Kuhinju od restorana dijele okovana vrata sa škurama kroz koje se daje hrana. Središnji dio krasi kameni volat.

Grede po daščanom plafonu pridržavaju konzole. Donji dio je urbaniji i otmeniji. Ograda na stepeništu ukrašena je motivima podmorskog svijeta. Lijepa kolekcija suvenira na temu mora i “ribanja” postavljena je po restoranu, kao i brojne slike uokvirene starim ramovima.

Ulazni portal je od moćnih kamenih profila a vrata simuliraju brodska. Reklama je stilizovana sabljarka i uz par poruka na njoj precizno osvijetljena. Pod natkrivenom spoljnjom baštom su kompleti stolova sa stolicama od kovanog gvožđa. Popločana je kamenom, djelimično pregrađena drvenim segmentima. Osvijetljena brodskim lampama.