MEDITERANSKA ARHITEKTURA

ZV Design

ORIGINALNI RUČNI RADOVI

Long Road

Novonapravljeni „LONG ROAD“ zauzeo je mjesto bivšeg „RITZ-a“. Stari ambijent od granita, gipsa, hroma… otstranjen je. Zamijenio ga je drugi od kamena, opeke, drveta i gvoždja.

 

 

Lokal je na dva nivoa. U donjem je kafe-bar a gore je restoran do koga vode autentične kamene stepenice. Gore su i toaleti i kuhinja.

Unutrašnjost čitavog lokala je kombinacija razidane opeke, rustičnog kamena i maltera po zidovima. Po podovima su crveni i sivi štokovani kamen i hrastovina. Spoljni otvori su od patiniranog metala, hrasta i stakla.

 

 

Od metala su uglovi sa nitnama po stubovima, i šine što nose drveni plafon. Odozgo vise „Kazablanka“ ventilatori, ventilacioni kanal, drvena avio elisa, i scenski reflektori rimskog teatra. Mobilijar je od drveta. Stil sredine 20-tog vijeka nameću i američki džuboks i benzinska pumpa 50-tih. Stare table sa brendovima, motivi vazduhoplovstva, oldtajmera, motocikala, muzike, filma, radio stanice, keš kasa i sef, mnogi autentični detalji, knjige, literatura po policama, foto okviri ... asociraju kako je lokal dobio ime.


Prikazani kutak je bio dugo stjecište ljubitelja old-timera ne samo iz Crne Gore. Međutim, poslije višegodišnjeg rada poslovne prilike su zahtjevale da se prostor promijeni namjenu, tako da brojni izloženi eksponati više ne postoje. Long Road je postao draga uspomena.