MEDITERANSKA ARHITEKTURA

ZV Design

ORIGINALNI RUČNI RADOVI

Stan u Budvi

 

prijeposlije

 

Zapušten stan pod krovom viševjekovne budvanske palate vlasnik je namjerio pretvoriti u luxuzni apartman. Znao je sta neće a nije šta hoće. Želio je da svi prozori osvetljuju jedan prostor, sa svim sadržajima jednog stana. Stoga je kupatilo u centru stana i dijeli sve segmente. Dio apartmana nastao je od dotadašnjeg stepeništa zgrade, tu su sad ormani. Iznad je omaleni toalet. Stepenište i dio podova su od nikšickog kamena najfinije obrade. Preostali dio je od hrastovine. Lampe iz poda zrače kroz prostor.

 

 

Ugrađen je kamen sa starih ruševina. Asocira na arhitekturu stare Budve. U kamenim klupicama, takozvanim "sjednicima", sakrivene su instalacije.

 

 

Zidovi sa voltovima djelimično zatvaraju spavaći dio. U drugom zidu , ispod škura ( simuliraju stare prozore), smješteni su elektro i hidro sistem. Kaminu je osnova pritesani kamen, kombinovan nikšićkim i nestaje u plafonu prostom formom bijele boje, dominantnom svuda. Drveni klasični prozori sa škurama su takođe bijeli.

 

 

Iza kamina mali šank razdvaja kuhinjicu od dnevnog boravka. Dio plafona je od starih greda i dasaka u rustično bijeloj varijanti. U njemu su pokretne stepenice - vode ka garderobi i rezervoaru vode sa hidroforom - za slučaj nestašice vode. Kuhinja je kombinacija bijelog nebrušenog kamena i drveta iste boje.

 

 

Toaleti su od svijetlog travertina i prohroma. Vrata i oprema od kaljenog stakla. Aplikacije od rezbarenog kamena, kamenica sa bonsaijem, kovani detalji, tronošci i voltovi... na jednoj strani i moderna izvedba na drugoj daju apartmanu jedinstven pečat.