MEDITERANSKA ARHITEKTURA

ZV Design

ORIGINALNI RUČNI RADOVI

Ruža vjetrova

Na poziv vlasnika turističkog naselja u Dobrim Vodama, krenuo sam u preoblikovanje dotadašnjeg odmarališta. Idejom i akcijom.

Trebalo je na "pjeni od mora", ne narušavajuci sklad prirode, organizovati nove sadržaje i uklopiti stare.

Risort je nazvan Ruža vjetrova. Kamen kao dominantan materijal dominira u raznim oblicima.

Poduži zid uz more vijugavo prati postojeće stijene, povezuje plaže, bazene, ponte, barove, tj. sve djelove.

Postojećoj zgradi dodao sam novi segment u tri nivoa u kjima su kancelarije i konoba a ispod njih vinski podrum. Nadvisuje ga kamena sat-kula. Ispred je mali trg. Pored su kaskadne terase u službi konobe. U njoj prepoznatljiv mediteranski stil.

Na ulazu se pored kapije nalazi recepcija. Dva manja objekta od kamena i drveta su plažni bar i masažni dio sa toaletima.

Ispred bara je bazen a pored je dograđena terasa. Osvjetljenje je postavljeno tako da noću daje lijep ugođaj.

ru-a-vjetrova-13

Uradjen je i amfiteatar. Danju služi za sunčanje a noću za kulturna dešavanja. Iznad pješčane plaže je VIP bar natkriven crijepom. Kuriozitet je: sva su stabla sačuvana! I usađena nova.

 

 

Ruža Vjetrova predstavljena je i na Vimeo

“Pravo turističko naselje za ljetnji odmor na prelijepom tihom mjestu i mogućnostima za sport i rekreaciju, teniskim trenima, otvorenim bazenima, igralištima i besplatnim parkingom. Smještaj komforan, velika ponuda raznovrsnih hrane i pića u Mediteranskom i Nacionalnom restoranu, sa povoljnim cijenama. Prijateljsko i uslužno osoblje. Prvenstveno preporučujemo ovaj hotel za ljeto!”.

www.ruzavjetrova.me
www.windrose.me